فیزیوتراپی درد دنبالچه
http://www.dabi.ir/physiotherapydonbalche


pakphysio.com

فیزیوتراپی درد دنبالچه 44487389

درد دنبالچه و روش‌های درمان آن
درد دنبالچه در هر سن و هم در مردان و هم زنان پیش می‌آید   اما در زنان شیوع آن حدوداً 5 برابر مردان است. 
پیشتر گمان می‌شد که استخوان‌های دنبالچه با یکدیگر متصل  و هیچ حرکتی میان آن‌ها وجود ندارد، اما امروزه می‌دانیم که تمامی دنبالچه از یک استخوان یک‌تکه تشکیل نشده بلکه اغلب دارای چند مهره مجزا است که به‌صورت محدود دارای کمی  حرکت متوانند باشند. عصب پنجم نیز می‌تواند در بخش دنبالچه وجود داشته باشد و این ناحیه می‌تواند ماهیچه سرینی بزرگ و عضلات دنبالچه و نیز عضلات مقعد را به یکدیگر متصل کند.
درد استخوان دنبالچه یا درد کوکسیکس یا کوکسیدینیا  در پایین‌ترین قسمت ستون فقرات که دنبالچه نام دارد باعث ایجاد یک درد موضعی می‌شود و عموماً هنگام نشستن  به‌ویژه سطح سخت  و طولانی رخ می‌دهد ممکن است در حین دفع مدفوع یا حین آمیزش جنسی دردناک  یا دردناک‌تر شود.
 
علت درد دنبالچه
به‌طورکلی، تشخیص علت درد دنبالچه یکی از علل زمینه‌ای زیر را به‌عنوان عامل درد نشان خواهد داد:
ترومای موضعی: زمین خوردن بر روی استخوان دنبالچه می‌تواند باعث التهاب رباط‌ها یا آسیب دیدن دنبالچه یا اتصال دنبالچه با ساکروم شود. 
 
زایمان: در طول وضع حمل سر نوزاد از بالای دنبالچه عبور می‌کند، و گاهی اوقات فشار واردشده روی دنبالچه می‌تواند منجر به آسیب‌دیدگی اجزاء دنبالچه (دیسک، رباط‌ها و استخوان‌ها) شود.
 
فشار: برخی از فعالیت‌ها که باعث وارد آمدن فشار طولانی‌مدت به دنبالچه می‌شوند، مانند  دوچرخه سواری،اسب‌سواری و نشستن طولانی‌مدت روی یک سطح سفت، می‌توانند محرک درد استخوان دنبالچه باشند. معمولاً این عوامل باعث درد دائمی دنبالچه نمی‌شوند، اما اگر التهاب و علائم کنترل نشوند، امکان دارد که درد، مزمن شود
• تومور یا عفونت: در موارد بسیاربسیار نادر، درد دنبالچه ناشی از وجود یک تومور یا عفونت در ناحیه دنبالچه است که باعث فشار آمدن روی دنبالچه می‌شود.
در بیشتر موارد علت درد دنبالچه ارتباطی با دررفتگی آن نداشته و به علت التهاب در مفاصل بین استخوان‌های دنبالچه و استخوان ساکروم ایجاد می‌گردد. در کل، اگر دنبالچه آسیب ببیند و یا وارد آمدن فشار اضافی بر آن باعث شود که استخوان‌هایش بیش از دامنه حرکتی طبیعی‌شان، که بسیار محدود است حرکت کنند، در این ناحیه درد موضعی و التهاب بروز می‌کند. آسیب دیدن رباط‌ها یا دیسک وستیجیال هم می‌تواند دلیل درد باشد
 
درمان درد دنبالچه
 
علائم و نشانه‌ها
علائم درد دنبالچه می‌تواند شامل یک یا همه موارد زیر باشد:
• دردی که در هنگام نشستن تا حد زیادی بدتر می‌شود.
• درد شدید در زمان جابجای از حالت نشسته به حالت ایستاده (برای اجتناب از این درد، سعی کنید کمی به جلو خم‌شده و فشار واردشده به کمر خود را کاهش دهید).
• درد شدید در لمس آن
• دردی که با یبوست بدتر شده و پس از دفع مدفوع بهتر می‌شود
 
 
تشخیص
معمولاً قابل‌توجه‌ترین یافته در معاینه، حساسیت به لمس موضعی است که با لمس دنبالچه مشخص می‌شود. اگر دنبالچه نسبت به لمس حساس نباشد، درد این ناحیه ناشی از مشکل ساختاری دیگری مانند فتق ديسك بين مهره‌اي لومبوساكرال و یا مشکلات دیگر سیستم حرکتی یا کف لگن و ... می‌تواند باشد.
 
راه‌ها و روش‌های درمان
•    تجویز داروهای ضدالتهاب 
•    گذاشتن یخ یا کیسه سرد  روی ناحیه درد
•    گرم کردن یا گذاشتن تشک برقی یا حوله گرم
•    اجتناب از نشستن طولانی‌مدت یا واردکردن هرگونه فشار به ناحیه درد، تا حد ممکن.
•    استفاده از یک بالش برای جلوگیری از فشار آمدن به دنبالچه در هنگام نشستن به‌طوری‌که ناحیه دردناک با سطح نشستن در تماس نباشد
•    اگر یبوست یا دفع مدفوع باعث بروز یا افزایش درد می‌شود یبوست باید کنترل شود.
 
درمان فیزیوتراپی درد دنبالچه
•   درمان دستی: علائم برخی از بیماران از طریق درمان‌های دستی فیزیوتراپی تسکین می‌یابند. این درمان شامل اعمال یکسری کشش  مانور و حرکات خاص روی مفاصل درگیرمی باشد.
درفیزیوتراپی درد دنباچه از دستگاههای چون شاک ویو، لیزر، تکار، تحریک الکتریکی و...می توان استفاده کرد که دراین‌بین استفاده از شاک ویو، درای نیدلینگ و یا مانورهای دستی نشان داده‌شده است مؤثرترین شکل درمانی است.
برای اطلاعات بیشتر به سایت فیزیوتراپی دکتر نصیری به نشانی زیر مراجعه فرمایید 



تماس با ما
پرفروشترین ها
نظرات

برخی از کلمات کلیدی ثبت شده توسط فروشگاه

فیزیوتراپی دنبالچه  -  فیزیوتراپی درد دنبالچه  -  فیزیوتراپی درد دنبالچه در تهران  -  

مدت زمان نمایش این صفحه پایان یافته است
لطفاً جهت تمدید نمایش صفحه با شماره تلفن 44291085 تماس بگیرید