فیزیوتراپی درد کمر
http://www.dabi.ir/physiotherapykamardard


pakphysio.com

فیزیوتراپی در درمان کمردرد 44487389
دردهای ستون مهره به‌طور مشخصی در جامعه ماشینی امروز روند رو به رشدی را پیداکرده است.  کمردرد یکی از شایع‌ترین دردهای سیستم حرکتی انسان است که بخش قابل‌توجه ای از انسان‌ها دست‌کم یک‌بار آن را تجربه می‌کنند. دلایل ایجاد آن متعدد است(هرچند در بیشتر موارد کمردرد حاد با دلایلی چون ضربه یا فشارهای  مکانیکی همراه است) از مهم‌ترین عوامل مستعد کننده و ایجادکننده آن می‌توان به پشت میز نشستن طولانی ، کم‌تحرکی، بازی‌های گوناگون کامپیوتری، گوشی‌های همراه و... می‌توان نام برد( البته   نقش استرس و فشارهای روحی روانی نیز به‌ویژه در دردهای مزمن را نیز باید خاطرنشان کرد).
 کمردرد در صورت مزمن و کهنه شدن می‌تواند بر روی ساختارهای دیگری چون دیسک بین مهره‌ای، مفاصل، لیگامنت ها، تاندون‌ها و دیگر اجزای دور و نزدیک منطقه تأثیر بگذارد و از آن تأثیر بپذیرد. درد مزمن می‌تواند در ساختار سیستم حرکتی، حسی و رفتاری مغز هم تأثیر بگذارد  به همین دلیل در شکل مزمن کمردرد تشخیص و درمان آن دشوارتر و نیاز به صبر و تلاش بیشتری دارد.
دلایل کمردرد
 
آسیب و التهاب لیگامنت ها، تاندون‌ها  و یا ماهیچه‌های کمر 
آسیب و فشار برروی  رشته‌های عصبی 
برآمدگی ، بیرون‌زدگی یا پارگی دیسک کمر که ممکن است به ریشه‌های عصبی یا نخاع در ستون مهره فشار  آورده و سبب کمردرد و علائم دیسک کمر  شود (درد کمر در این حالت ممکن است  با درد پا همراه باشد. در این حالت ممکن است  عصب سیاتیک یا فمورال یا شاخه‌های دیگر اعصاب منطقه درگیر شده باشند).
 
فرسایش دیسک بین مهره‌ای و آرتروز ستون فقرات ، فرسایش ستون مهره براثر بالا رفتن سن ایجاد می‌شود.با بالا رفتن سن دیسک‌های بین مهره‌ای ستون فقرات کم آب  می‌شوند و حجم آن‌ها کاهش میابد ، با تغییر شکل و کاهش ارتفاع دیسک ( براثر کم شدن حجم آب درون دیسک) فاصله بین مهره‌های ستون مهره کاهش میابد و فضای موجود برای عصب‌ها نیز کم می‌شود.سطح غضروفی مفاصل فاست در ستون فقرات نیز با بالا رفتن سن فرسایش میابد و زائده‌های استخوانی در اطراف مهره‌های ستون فقرات شکل می‌گیرند و این زائده‌ها آرتروزی ممکن است به سمت کانال نخاعی رشد کنند و موجب فشار روی عصب شوند .
 
اختلالات مفصل ساکروایلیاک   مفاصل ساکروایلیاک درواقع محل اتصال ستون فقرات به استخوان های لگن هستند. این مفاصل توسط رباط‌های بزرگی حمایت می‌شوند. میزان دامنه حرکت این مفصل بسیار اندک است . ممکن است این مفاصل بیش‌ازحد حرکت کنند یا به‌اندازه کافی حرکت نکنند. در هر دو شکل موجب بروز مشکلات متعددی چون درد ناحیه تکرر ادرار و...می‌توانند بشوند 
 
سایر دلایل  نادر کمردرد :
عفونت در ستون فقرات 
تومورهای ستون 
ارزیابی  و درمان فیزیوتراپی کمردرد 
 
در فیزیوتراپی کمردرد ابتدا به ارزیابی فرد مبتلا پرداخته می‌شود. مهم‌ترین بخش درمان فیزیوتراپی ارزیابی است که با آن تشخیص داده می‌شود چه بافت‌هایی بیشترین تأثیر را در بروز کمردرد دارند. تا نخست تمرکز درمان بر آن قرار گیرد. در ارزیابی فیزیوتراپی کمردرد توجه به عملکرد عضلات، مفاصل، بافت‌های نرم و سیستم عصبی اهمیت بسیاری دارد سپس فیزیوتراپیست این یافته ها را با دیگر یافته‌های موجود چون رادیوگرافی، آم آر آی، سی‌تی‌اسکن، الکترومیوگرافی  تطبیق می‌دهد تا بهترین راهکار درمانی را بیابد. 

درمان فیزیوتراپی کمردرد شامل: 
شامل استفاده از برخی تجهیزات فیزیوتراپی مانند لیزر پرتوان و کم‌توان، شاک ویو، مگنت، تکار، آر آف، تحریک الکتریکی، کشش و...
درمان‌های دستی یا منوال ترابی
درای نیدلینگ
تیپینگ
 ورزش‌درمانی( که شاید مهم‌ترین بخش فیزیوتراپی در جلوگیری از مزمن شدن درد و بروز مجدد آن می‌تواند باشد)
استفاده از ارتز یا شکم‌بند 
برای اطلاعات بیشتر به وب‌سایت دکتر کیوان نصیری به نشانی
و یا با شماره 44487389 
و 44435134 تماس حاصل فرمایید



تماس با ما
پرفروشترین ها
نظرات
مدت زمان نمایش این صفحه پایان یافته است
لطفاً جهت تمدید نمایش صفحه با شماره تلفن 44291085 تماس بگیرید